Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 juni 2013

Verkligheten hinner ikapp Lögnartssonskan


Hur dum får man egentligen vara som kommunalråd? Undrade jag i ett inlägg med rubriken Inbillat "trendbrott"  här på bloggen den 22 februari (klicka på rubriken om Du vill läsa inlägg). 
Nu kan Ölandsbladet visa att det var precis som jag skrev då, det var flyktingförläggningarna på Kapelludden och Lundegård som gjorde så att det såg ut som om befolkningsutvecklingen hade börjat vända uppåt.
 
Nu citeras åter kommunal-orådet Lisbeth Lögnartsson av Ölandsbladet:
  
" – Oerhört positivt. Vi såg ett trendbrott redan i somras och det har följt med oss under året. En faktor är att det är många som investerar i sina fritidshushus och flyttar hit."
Kommenterade kommunal-orådet den gången för snart ett halvår sedan enligt tidningen. Och visade därmed hur lite hon begrep. Att det inte handlade om något trendbrott utan om att de tillfälliga flyktingförläggningarna satt sina spår i statistiken kunde redan då vem som helst har räknat ut med arselet. Utom möjligen Lögnartsonskan,
 
Det är knappast något plus för Borgholms kommun när privata campingvärdar skor sig på Migrationsverkets flyktingmottagande och lastar över ansvaret och stora kostnader för dessa barns skolgång på kommunen!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar