Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 20 juni 2013

Riktigt dålig reklam för Borgholms kommun!


Den skada som kommunpolitikerna med - denna gång - Jan Erici (m) i spetsen förorsakat Borgholms kommuns rykte är ingalunda reparerat med att man undvik att upprepa sitt skandalartade beteende från förra månaden mot den kommunala öppenheten och den grundlagsfästa offentlighetsprincipen
Så långt jag kunnat se har inga svenska riksmedia tagit upp att jag obehindrat kunde filma under kommunfullmäktgesammanträdet i måndags. Utan att bli utvisad igen. Det har liksom inte haft samma nyhetsvärde eller debattvärde som det som hänt innan.
En skandal att inte delge medborgarna debatt och beslut
Den till synes omhuldade svenska öppenhet är inte alltid så omhuldad av politikerna
Så löd rubrikerna till en artikel i Expressen av tidningens chefredaktör Thomas Mattsson den 28 maj, dagen efter att jag blivit blivit utsatt för polisingripande och utvisats från kommunfullmäktige för att jag ville filma och direktsända debatten till medborgarna.
Så här såg samma artikel ut på Thomas Mattssons blogg:


Genom TV, tidningsmedia och bloggar spred sig på nolltid den massmediala bilden av Borgholm som en kommun med ljusskygga politiker som inte tål insyn och där polis tillkallas för att hindra öppenheten vid kommunfullmäktiges offentliga möten.
Knappast bilden av en kommun som människor vill flytta till. 
Hur kan den uppkomna skadan repareras?
Knappast av Ericis töntiga bortförklaringar till varför jag inte blev utvisad nu i måndags. Man hade inte gett sig, menade han. Man hade "ändrat taktik"! Filmning vid kommunfullmäktiges sammanträden var enligt Ericis mening fortfarande "otillåtet". 
Pinsamt!
    
Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. "Varför skulle inte göteborgarna få se sina folkvalda diskutera den mest brännande politiska frågan i tv? Samma göteborgare som kan följa riksdagens infrastrukturdebatter via just tv?" Det borde gälla för alla kommuner. Det transparanta samhället är det bästa samhället mot korruption och maktmissbruk. Vi lever i ett övervakningssamhälle och det är endast rättfärdigat om alla övervakas på lika vilkor. Politiker ska spelas in så att de får stå till svars för vad de säger. EN EXTREMT GOD IDE med tanke på att i lever i en IT ålder.

    SvaraRadera