Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 23 februari 2019

Plötsligt dök blufferskan (SD) upp i Borgholm. Är sånt som är straffbart för vanliga människor tillåtet för riksdagsledamöter?


I torsdags dök hon plötsligt upp i Borgholm, Anne Oskarsson.(SD). Hon kände väl att det började osa hett kring hennes boende. Hennes f d partikamrat i Kalmar, Thoralf Alfsson, hade på sin blogg i måndags under rubriken RIKSDAGSLEDANOT FÖR SD FUSKADE MED FOLKBOKFÖRINGEN skrivit om hennes blufferi på sin blogg och avslutat med en förtäckt uppmaning till Skatteverket att försöka hålla koll på hur mycket hon verkligen vistades i den lilla lägenheten på 20 kvadratmeter i Borgholm. Om du klickar här så kan du läsa hela Alfssons inlägg. 
I onsdags släppte jag själv här på bloggen vad jag dittills hade vetat - att Anne Oskarsson - hade blivit tvångsbokförd i Bröttorp den 4 januari - men som jag egentligen tänkt avvakta med tills beslutet hunnit vinna laga kraft. Den hastigt arrangerade skilsmässan var då helt ny för mig. Och det nya beslutet från myndigheten - att folkbokföra henne i den lilla lägenheten där hyresvärden inte vill ha någon skriven - fick jag efter lite telefonerande reda på först i torsdags. Så detta nya beslut var väl också ett anledning för Anne Oskarsson att  komma triumferande in på Ölandsbladets redaktion (se dagens artikel i Ölandsbladet).
Att Anne Oskarsson på torsdagen faktiskt dök upp i Borgholm visste jag inte då, men den kvällen fick jag se att det lyste i hennes fönster på Västra Kyrkogatan 28 som jag ser från mitt köksfönster snett emot. Att det lyst från hennes fönster hade jag inte sett tidigare, så det fick mig att fundera lite. Men det går ju att fjärrstyra belysning nu för tiden så att man kan få det att se ut som att man är hemma. 
Läser man huvudartikeln på sidorna 4 och 5 i dagens Ölandsbladet förvånas man över hur den nye handläggaren hos Skatteverket - Magnus Olofsson - resonerar, ungefär som att är man riksdagsledamot så får man bluffa hur mycket man vill om sin bosättning, något som är straffbart för vanliga medborgare. Är sådant verkligen tillåtet för riksdagsledamöter?
Nej, det här är bara inte acceptabelt!!! 
Kommentarer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar