ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

torsdag 21 februari 2019

Skendemokrat (SD) drog till med "skenskilsmässa" för att få vara skriven i Borgholm - i en pytteliten lägenhet där hon inte får bo!

Här kommer fortsättningen på föregående. Som ju handlade om hur den bluffande SD-politikern Anne Oscarsson genom beslut av folkbokföringsmyndigheten (d v s Skatteverket) den 4 januari blev rätteligen folkbokförd i  Bröttorp i Mörbylånga kommun - istället för i Borgholms kommun där hon av någon mystisk anledning så prompt ville vara skriven.
Till och med till priset av sitt äktenskap! 
För det ville hon - så envist att hon kort efter beslutet  från folkbokföringsmyndigheten  ansökte om skilsmässa utan betänketid tillsammans med maken - SD-ledaren i Mörbylånga Eric Rosenlund. Det är helt uppenbart att hon offrade sitt äktenskap i syfte att få bli skriven i just Borgholms kommun. Och där hade väl gubben i praktiken ingen talan.
Därefter överklagade hon folkbokföringsbeslutet genom juridiskt ombud (en jurist som enligt egen meritlista är van att tampas med Skatteverket) och hänvisade till skilsmässan. Då engagerade sig en annan folkbokföringshandläggare i saken och tyckte väl att låg hon i skilsmässa från maken så skulle hon väl inte behöva bo hos honom, varför den nye handläggaren ändrade folkbokföringsmyndighetens beslut, så att hon nu blev skriven på Västra Kyrkogatan 28 i den lilla övernattningslägenheten där det inte är tillåtet att vara skriven, en regel som hyresvärden varit stenhård med. 
Och nu blev hon t o m folkbokförd där retroaktivt från och med mitten av december då hon hade skaffat sig det lilla kyffet i Borgholm. I sin överklagning har ombudet skrivit att hon beräknas övernatta i lägenheten i Borgholm 2 - 3 gånger per vecka, vilket torde vara  grov osanning eftersom hon knappt har varit synlig i Borgholm sedan hon fick hyra övernattningslägenheten på Västra Kyrkogatan. Hon har ju ett väldigt speciellt utseende och var ju mycket synlig i Borgholm under valrörelsen - och har också förekommit en del på bild i tidningarna - så borgholmsborna känner ju igen henne. Enligt grannar på samma våningsplan så har hon bara varit synlig i huset tre gånger efter att hon fick hyra den lilla övernattningslägenheten. Kanske att hon då varit där för att hämta post som kommit genom brevinkast i dörren till lägenheten. 
Så inte var det i Borgholm som riksdagsledamoten Anne Oskarsson tillbringade sin "dygnsvila" under riksdagens långa juluppehåll, snarare i Bröttorp. Där hon faktiskt också borde vara folkbokförd om reglerna ska följas.
Bluff, bluff och åter bluff från Oskarssonskans sida, men den nye folkbokföringshandläggaren lät sig uppenbarligen luras av hur ombudet lagt ut texten i överklagandet. 
Samtidigt hade överklagandet gått vidare för prövning i Förvaltningsrätten i Växjö, där samma Anne Oskarsson - hör och häpna! - själv sitter som nämndeman! 
Man kan förstå att förvaltningsrätten i Växjö kände sig jävig att döma i Anne Oskarssons mål och därför skickades det vidare till en annan domstol, vilket blev förvaltningsrätten i Jönköping. 
Och man kan undra hur tilliten blir till våra domstolar om rena bluffmakerskor får vara verksamma som domare. Åter en anledning att diskutera om inte nämndemannasystemet borde avskaffas. 
Och kan verkligen Anne Oskarsson få fortsätta som nämndeman efter allt bluffande. Först har hon bluffat genom att låtsas bo på en obebodd fastighet i Borgholms kommun och därigenom kunnat ställa upp i Borgholms kommunval och lyckats bli ledamot av vårt kommunfullmäktige. Sedan har hon med hjälp av en skenskilsmässa (bra ord)  lyckats bluffa folkbokföringsmyndigheten att tro att hon numera är bosatt i en övernattningslägenhet på Västra Kyrkogatan 28 i Borgholm när hon inte är uppe i Stockholm och sitter i riksdagen samtidigt som hon bluffat sin hyresvärd i Borgholm att hon inte alls har tänkt skriva sig i lägenheten (vilket hyresvärden inte tillåter) utan bara ha den som övernattningslägenhet i samband med kommunfullmäktigemöten (som hon inte har varit på något sedan senast den 10 december, d v s före hon hyrde nämnda utrymme på Västra kyrkogatan 28).                  
Vi har ju hört talas om skenäktenskap, men skenskilsmässor är väl kanske något nytt? 
Men det passar förstås skendemokrater om man nu ska vara lite lustig över ett så makabert bluffande bara för att få vara skriven någonstans där man egentligen inte bor.
Och förvaltningsrätten i Jönköping har nu beslutat att lägga ner och avskriva målet eftersom ju folkbokföringsmyndigheten självmant har ändrat sitt beslut från den 4 januari att folkbokföra människan i Bröttorp, d v s det beslut som hon hade överklagat.  
Människan ifråga har naturligtvis inte vett att självmant lämna sin plats i kommunfullmäktige - trots att hon har bluffat sig till den - men sista ordet torde ännu inte är sagt vara sagt i denna sak. 
Rimligen borde hon entledigas från kommunfullmäktige i Borgholm.
Dessutom känns det inte så kul att just en sådan person - till råga på eländet med brun anstrykning - ska vara ölänningarnas enda representant i Sveriges riksdag - nu när vi efter ett antal års uppehåll äntligen skulle få en representant där. Vi har haft många riksdagsmän och dito kvinnor genom åren alltifrån Anders Petter Danielsson (1839 - 1897) lantbrukare från Dyestad i Runsten ("Ölandskungen" kallad) som ledde bönderna i riksdagen och var initiativtagare till att Öland fick järnväg, Fritz Börjesson (1908 - 2003) i Isgärde som såg till att Öland fick bro till fastlandet, Marianne Jönsson (1933 - 2017) i Seby på sydöstra Öland (Ölands första kvinna i riksdagen) och senast Agneta Ringman i Västra Sörby - för att nu nämna några - men Anne Oskarsson kunde vi väl ändå ha sluppit?  
Vi får väl se hur länge hon kan bli kvar i riksdagen Det går ju inte att bluffa hur mycket som helst ens för en riksdagsledamot.
Fortsättning lär följa.                                              

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar