Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 2 april 2020

Urban Crantz - ännu en kulturprofil ur tiden!



 Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Kulturprofilerna försvinner den ena efter den andra!
I förra veckan förlorade Urban Crantz slutgiltigt sin kamp mot cancern och därmed förlorade Borgholm en engagerad profil som stack ut mer än andra! Frispråkig, rak på sak och väldigt tydlig med sina åsikter. Inget hyckleri där inte! Inte minst om ungdomsfrågor!
Ubbe fick sin skivbutik på Trädgårdsgatan att bli en något av en kultplats och samlingspunkt för ungdomar i alla åldrar upp till sjuttio plus.
Det blev alltid en givande stund att gå in och byta några ord med Ubbe som hade åsikter om det mesta.
Och många var de grammofonskivor som kom att vandra in och ut från butiken. Och leva vidare. 
I slutet av sin kamp mot sjukdomen såg han till att butiken - "Ubbes vinyl" - kommer att få leva vidare - om än med ny innehavare men med samma namn. Ubbe är saknad men vi får hoppas att hans kultmusik kommer att fortsätta att strömma ut över Trädgårdsgatan när butiken är öppen.

Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar