Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 7 april 2020

Att sitta i möte på distans fungerade alldeles utmärkt!

Så har det varit premiär för mig att sitta hemma och kunna vara med på ett kommunalt möte och den här gången var det ett gruppledarmöte som ägde rum i morse och där kommunalrådet Ilko Corkovic - med stöd av den så kallade kommunchefen - skulle informera oss övriga partigruppledarna om hur man i dagsläget tacklar coronapandemin i vår kommun i. Ilko pratade mest om hur det drabbar olika delar av näringslivet - vilket är naturligtvis är djupt beklagligt - men väldigt lite om vad man gör för att undvika smittspridning i kommunen. Vilket beklagligtvis är alldeles för lite, vilket jag lär återkomma till.
Själva arrangemanget - att sitta på distans och vara med - fungerade alldeles utmärkt med hjälp av de "plattor" som vi redan tidigare blivit tilldelade för att kunna ta del av en hoper av handlingar som kommunkontoret nu slipper att skicka ut till ledamöterna innan varje sammanträde.
Torbjörn Johansson (gruppledare för det parti på norra Öland som bildades före valet 2014) satt uppe i Byxelkrok och syntes och hördes lika bra som om han hade suttit i Borgholm), Marwin Johansson (gruppledare för kristdemokraterna) satt förmodligen i sitt kök hemma vid Sjölunden på Stenkusten och Sara Kånåhåls (gruppledare för Ilkos minsta stödparti) syntes väl på gårdsplanen  hemma i Skedstad i Bredsättra.
Själv satt jag hemma i fåtöljen och hörde och såg dom andra lika bra som om vi alla hade suttit i KS-rummet i Stadshuset - och jag förmodar att dom andra såg och hörde mig och övriga mötesdeltagare lika bra.
Dom tre gruppledare som satt där i KS-rummet (och naturligtvis skulle ha sammanträdes- och kilometerersättningar) var - förutom Ilko - Carl Malgerud (gruppledare för moderaterna) och Staffan Larsson (gruppledare för Ilkos största stödparti efter socialdemokraterna).
Märkligt att dom tre politikerna i rummet satt ihopträngda i kanten på ena änden av bordet istället för att sitta någorlunda utspridda. Det är tydligen inte bara Ilko som tror sig vara oemottaglig för coronaviruset! Jaja, Carl Malgerud är tillräckligt trygg med sin handsprit fick vi ju veta redan innan han for iväg till dom italienska alperna i slutet av februari.
Bra hur som helst att veta att det nu fungerar tekniskt att ha kommunala sammanträden på distans.
Att dom kommer att få vara helt på distans får vi ju hoppas så länge som coronasmittan finns kvar i samhället! Allt annat vore ansvarslöst mot våra medborgare som inte ska behöva drabbas av smitta från politiker som suttit i sammanträde och smittat ner varandra!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar