Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 april 2020

Hänt i veckan

Ska kanske summera lite av det som hänt i veckan - både sånt som jag skrivit lite om i bloggen och annat. Denna vecka när allas vårt magnoliaträd i kvarteret Kamelen i Borgholm blommat som allra finast. 
Allas vår magnoliaträd fotograferat hemifrån köksfönstret
Foto: Per Lublin 

I måndags fyllde fastlandets glada inspiratör och solstråle Ingela Carlsson femtio år jämnt. Klicka HÄR och sedan på pilen mitt i bild så får du se och höra henne sjunga, rita och berätta samt spela dragspel. Allt varvat med annat i ett program hos TV-kanalen Kalmar Live på hennes födelsedag.
Samma kväll var det PREMIÄR på att kunna närvara på distans i kommunfullmäktige i vår kommun. Var själv visserligen den ende av ledamöterna som valde att vara med hemifrån, men i alla fall! Går att kolla HÄR. 
I onsdags förmiddag var gruppledarna för alla partierna i kommunfullmäktige inbjudna till veckoinformation om framförallt coronasituationen. Denna gång satt alla utom socialdemokratiske kommunalrådet och  SD-ledaren (som inte fanns med alls) hemma hos sig själva och deltog endast på distans. Äntligen!  Och detta via länk som fungerade jättebra. Kommunalrådet satt på sitt rum i stadshuset och hade vid sin sida sin så kallade ”kommunchef” (som hjälpte till med informationen) och den nye kommunsekreteraren (som skötte det tekniska kring distansmötet).  
Samma dag landade en flygmaskin upp-och-ned på Borglanda flygplats. Inte särskilt lyckat alls. Piloten fördes därefter med ambulans till Länssjukhuset i Kalmar. Kanske en lika farlig resa (med oviss utgång i coronatider) som själva flygturen. 
I torsdags fyllde gamla Borgholms-Biografen vid Södra Långgatan hundra år jämnt. Väl värt att fira men inte inne i biografen i coronatider.
I fredags upptäcktes ett illdåd vid ”Lilla Hamnkontoret” i Borgholms inre hamn, där en marodör hade slängt ägg i sjön från en ruvande andhona.
Vidare har länsstyrelsen sagt nej till kommunens planer på att använda förgiftade schaktmassor till att uppföra en så kallad allaktivitetspark vid Mejeriviken i Borgholm.
Under veckan blev det också klart att Borgholms marknad som skulle ägt rum i början av juli ställs in. Så även Ölands motordag som skulle ha ägt rum den 23 maj och i år firat 10-årsjubeum. Allt på grund av coronahotet.
Idag söndag var det direktsändning i radio från en uteservering i Stockholm där statsminister Stefan Löfven, statsepidemiolog Anders Tegnell och Public Service´s reporter Erik Blix var med. Klicka HÄR och sedan på blåvita pilen och lyssna!
Natten till idag inträffade en tragisk dödsolycka med en A-traktor på vägen mellan Glömminge och Runsten i höjd med Gillsättra. Polisen har inlett en utredning om vårdslöshet i trafik - som skulle kunna leda till åtal - men är detta verkligen nödvändigt nu när 18-åringen som satt vid ratten är död?


Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar