Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 4 april 2020

Skäms regionfullmäktige!

Var det verkligen ett livsnödvändigt möte som regionfullmäktige höll i torsdags på Strand hotell i Borgholm! Var det nödvändigt att samlas en massa folk i en lokal för att besluta om att avslå en motion om att utreda om man kan göra Kalmar län till ett försöksområde där man tillåter gårdsförsäljning av egenproducverat vin och att avslå en annan motion om fritt vårdval för att kunna släppa in privata aktörer inom barn- och ungdomspsykiatrin? Var det verkligen av nöden att ha ett möte om detta och liknande?
Visserligen hade antalet ledamöter bantats ner från ordinarie 67 till 35, men det räcker ju med att en enda av dessa trettiofem bär på smittan så kan han eller hon smitta ner några av dom som sitter intill som i sin tur bär smittan med sig hem och smittar ner folk därhemma. Visserligen är det i Sverige för närvarande endast  förbjudet med folksamlingar på fler än 50 personer men folksamlingar som är mindre är i vart fall olämpliga i dessa coronatider med tanke på smittrisken. Det är ju inte för inte som man i Tyskland har förjudit varje folksamling utom familjen på fler än två personer. Och viruset är väl inte mindre smittsamt i Sverige än i Tyskland, eller?
Regionfullmäktige som är sjukvårdens högsta beslutande organ borde faktiskt veta bättre än att samlas på det här sättet! 
Även om ni regionfullmäktigeledamöter kanske tror er vara odödliga, så tror jag inte att dom som ni sedan smittar ner med coronavirus är det! Jag tror faktiskt att ni kan förorsaka dem en kvalfull död genom ert ansvarslösa beteende. Ni borde skämmas!
Som lök på laxen så ställde ni sedan - sju av er - upp och poserade för en tidningsbild  med mindre än en armslängd emellan er.
Återigen: - Skäms!

Klippt ur Barometern från igår
Ytterligare skamligt är att detta skett i samband med att ni skulle få berätta för tidningen om era farhågor i coronatider!
Pinsamt för mig är att erkänna att jag faktiskt har röstat på en av er sju i ett val, men det gör jag aldrig om!
Skrivet och tänkt av Per Lublin

PS. I dagens nummer av tidningen Barometern kan man läsa att en av de 35 ledamöterna som hade samlats i torsdags fått kritik från andra som var där, detta för att var "för gammal" och därmed i riskzonen. Som om han skulle vara en större risk för att sedan smitta ner folk än ni andra ledamöter som satt med i lokalen. Snacka om hyckleri!
Han var dessutom tydligen den enda av er som brydde sig om att bära skyddsvisir (även om det var egentillverkat) och det var kanske det som retade er mest!

Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

  1. Jag reagerade också på det Per. Det verker att många i den här delen av världen inte riktigt förstått allvaret. "Kommunledningen" besöker företag och går på invigningar, och står axel mot axel på samtliga bilder som om ingenting har hänt. Vilken signal skickar man då till medborgarna? Gör som vi säger, inte som vi gör?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är helt enig med dig om detta Marcel. Den signal som ledande politiker sänder ut till medborgarna med sina glada selfies axel mot axel och liknande gruppbilder blir naturligtvis att det kanske ändå inte är så farligt med smittspridningen och att det inte är så viktigt att hålla avstånd.

      Det är helt enkelt oansvarigt av politiker och tjänstemän att ställa upp på sådana bilder, men det kan ju vara att dom inte förstår bättre.

      Radera