Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 7 april 2020

Gränsfall och korkat

- ”Vatten vet inga gränser”, sade Gubbholms kommunalråd Ilko Corkovic vid en liten invigningsceremoni vid Pelna bro igår på måndagen. Men Ilko och hans politikerkollega Anna-Kajsa Arnesson från grannkommunen hade verkligen markerat gränsen mellan de båda Ölandskommunerna. Att där går en geografisk gräns framgår med all tydlighet av bilden på de båda i den här artikeln i dagens nummer av tidningen Barometern:

Sida i dagens nummer av Barometern
En annan gräns har de dock båda politikerna överskridit, nämligen den sociala distanseringsgräns på minst två meter som folkhälsomyndigheten rekommenderar för att inte sprida coronasmitta! Och ingen av dem bär handskar!
Medan Storbritanniens premiärminister Boris Johnsson intensivvårdas för covit 19 på ett sjukhus i London, så tycks Gubbholms kommunalråd här på Öland fortfarande tro att man som kommunalråd är oemottaglig för coronasmittan och verkar inte vara det minsta bekymrad över att han i sin egen höga person skulle kunna föra smitta vidare.
Korkat så det förslår!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar