Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 17 april 2020

Anders ställer in kommunfullmäktige i Hultsfred

Förre riksdagsmannen Anders Andersson (KD) i Järnforsen - som numera trappat ner från rikspolitiken och sköter klubban som kommunfullmäktiges ordförande i Hultsfreds kommun - där det lilla samhället Järnforsen är beläget - har med anledning av smittspridningsrisken ställt in det kommunfullmäktigemöte som var tänkt att hållas i Hultsfred nästa måndag.
Efter att ha gått igenom ärendelistan tillsammans med sina båda viceordförande har Anders kommit fram till att det enda ärende som enligt reglerna kräver ”snabbt” beslut av kommunfullmäktige inte brådskar mer än att det går att besluta fram till den 30 juni.
Således tog Anders beslutet att ställa in kommunfullmäktigemötet.
Anders ställer in i Hultsfred
Här i vår kommun tog presidiet beslutet att på grund av coronan ställa in förra kommunfullmäktigemötet som skulle ha hållits måndagen den 16 mars.
fanns det - tre dagar innan - 5 bekräftade coronafall i länet, inga avlidna och ingen coronadrabbad på sjukhus.
Nu - enligt färskaste siffror från i onsdags - finns det 83 bekräftade coronafall i länet, 25 som vårdas på sjukhus och 7 avlidna i covid 19-sjukdomen i vårt län.
Kommunfullmäktigeordförande i vår kommun - Eva-Lena Israelsson och hennes båda viceordförande borde därför nu ta efter Hultsfred och ställa in även sitt aprilmöte här i Borgholm och låta kommunfullmäktige få ligga i vila fram till slutet av juni. 
Visserligen ska det möjliggöras för ledamöterna i vårat kommunfullmäktige att deltaga på distans, men hittills är det bara jag som anmält avsikt att utnyttja den möjligheten. 
Är dom övriga partiernas ledamöter  - i likhet med en viss president Donald Trump i USA - månne av den åsikten att dom varken kan drabbas av coronaviruset eller föra smitta vidare?
Att under dessa omständigheter hålla ett kommunfullmäktigemöte i vår kommun nu på måndag som lika väl kan anstå till i sommar vore ansvarslöst.
Foto: Wikipedia

Kommentarer
Relaterat inlägg:
Ställ in kommunfullmäktigemötet på måndag - torsdag 16 april 2020
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar