Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 april 2020

Får inte bli någon halvmesyr, inget spirande i vår!

Påsken är tyvärr körd för besöksnäringen i år. Ölänningars hälsa och liv måste gå före slantar in. Stugägarna är inte välkomna att komma hit denna påsk som dom annars brukar vara. Äggröran i Runsten som förr om åren var startpunkten på året för turistsäsongen har fått självdö på grund av bristande stöd från kommunens/ölandskommunernas sida. Påskyran och Påsk-ön kan vi bara glömma. Hela månaden april är körd för besöksnäringen på grund av coronan och förmodligen hela maj också. 
Vi har redan insett att det kan inte bli något Valborgsfirande och Första maj i år. Det är ju förbjudet att samla mer än 50 personer och även om inte så många ölänningar brukar samlas bakom de röda fanorna i Borgholm så hör det ju till med en hel busslast drillflickor och en stor blåsorkester från någonstans uppåt Småland för att det ska kännas pampigt.
Öland Spirar - denna fina motsvarighet på våren till höstens stora skördefest - skulle närmast bli ett fiasko i år och kunna få folk att inte vilja vara med nästa år. 
Halvmesyrer är aldrig bra - så låt oss redan nu ställa in alla besöksarrangemang fram till sommaren - för så länge vi har coronan här vill vi ju egentligen inte få hit besökare - och istället satsa på att komma igen med en helt fantastisk Ölandsvår för besöksnäringen nästa år istället!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar