Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 19 augusti 2020

Dimmigt bakom jaktbössorna

Och dimmigt var det nog också för honom på fastlandet i Emmabodatrakten som man kunde läsa om igår. Och som sköt mot två shetlandsponnyhästar i tron att de var vildsvin. 

Kan man inte skilja på en häst och en gris ska man inte få ha jaktlicens, så snälla polisen, åk hem till honom och hämta bössan. 

Men det finns märkliga jakthistorier från Öland också, en del sanna och en del mindre sanna. Som tex om han som sköt mot en traktor som han trodde var en älg. Eller om han som under älgjakten råkade skjuta en häst. För att inte tala om mannen som trodde att han sköt en rödräv medan det i själva verket var en rödhårig kvinna som han råkade skjuta - en kvinna som han dessutom var osams med.

Ett vet jag dock - och det är att aldrig gå ut i svampskogen när det råder älgjakt!
😊
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar