Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 18 augusti 2020

Mycket allvarligt med en andra våg av coronan!

Mycket allvarligt är det att en andra våg av coronasjukan nu sprider sig över världen och har nått flertalet länder i Europa och samt - för vår del - att smittspridningen den allra senaste tiden ökat i storstadsregionerna i vårt land. 
För hundra år sen härjade den så kallade Spanska sjukan som tog grovt uppskattat mellan 50 och 100 miljoner människors liv, d v s mer än de båda världskrigen tillsammans. Den första omgången av pandemin var relativ skonsam mot vad som komma skulle, ty den andra vändan blev sju resor värre.
Vår beredskap i Region Kalmar län är dessvärre inte den bästa. Vår region ligger högst när det gäller andel covidsmittade som dör under intensivvården. Var tredje kommer inte levande därifrån. Riksgenomsnittet är annars att ungefär fyra av fem covidsjuka patienter överlever intensivvården.
Bara så att vi vet och iakttar bättre försiktighet framöver än de flesta hittills har gjort i sommar!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar