Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 februari 2021

Ansvarslöst lll: Att Svenska kyrkan på södra Öland öppnar upp för fysiska gudstjänster.

När det faktiskt visat sig att det går alldeles utmärkt att skapa stämningsfyllda gudstjänster på distans - det finns det bevis på i vår norra halva av Öland (Ölands norra pastorat), så har prästerskapet på Södra Öland fått för sig att det finns en ”längtan” efter gudstjänster i kyrkan och nu ska dom därför öppna för fysiska gudstjänsteri Ölands södra pastorat. 
Svenska kyrkan som gör så mycket gott i dessa tider borde hålla sig för god för att bidra till smittspridning, inte minst nu när vi står inför en tredje kraftigare våg av coronapandemin! 
Smittrisk finns alltid där människor möts, även om det bara blir åtta åt gången, och så länge pandemin består måste möten alltid undvikas, även i kyrkan!   
Att öppna upp för fysiska gudstjänster - som Svenska kyrkan på södra Öland nu gör - är synnerligen ansvarslöst! 
Det sänder felaktiga signaler att pandemin nu håller på att försvinna och att folk kan börja slappna av, vilket ingalunda är fallet. Nu om något - inför den tredje vågen - är det av största vikt med total försiktighet
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar