Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 februari 2021

Coronaläget idag - inför den tredje vågen!


?           ?

DEN HÄR VECKAN sedan i fredags har ytterligare två av vår kommuns medborgare registrerats smittade av covid-19. Om det är av det hittillsvarande viruset eller av det nya muterade framgår inte av regionens rapporter. Sånt hemlighålls fortfarande för allmänheten. 

Tycker dock att det är rimligt att vi äntligen får veta och att det blir ett slut på allt detta hysch-hysch om i vilka kommuner dom olika smittorna och dödsfallen finns. 

Totalt med de båda nya fallen är det nu 259 invånare i vår kommun som konstaterats smittade med covid - 19 sedan sjukdomen dök upp hos oss i våras.  

Samtidigt stiger dödsfallen bland de covid-sjuka och har nu kommit att överstiga 12000 i hela landet. Ungefär som fjorton(!) Estoniafartyg med alla dess dödsoffer. Hittills. Och det värsta är att vi med största sannolikhet är på väg in i en tredje - kraftigare - våg! 

Och då är det inte säkert att de framtagna vaccinen hjälper.ingen ver i dagsläget.

Så det sista vi bör göra i detta läge är att göra om höstens misstag är att slappna av och börja öppna upp samhället igen. 

Som t ex att alla skolorna i vår kommun ska köra igång som vanligt igen på måndag. Kan vi aldrig lära oss av våra misstag? 

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar