Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 18 februari 2021

Nya Zeeland - ett föredöme!

Nya Zeeland - ett örike på andra sidan jordklotet som är betydligt större än Öland - förtjänar uppmärksamhet i dessa dagar. Där bor cirka fem miljoner invånare, hälften mot i Sverige. Även till ytan är Nya Zeeland ungefär hälften så stort som Sverige. 
Men det är däremot inte hälften så många som fått covid-19 på Nya Zeeland som i Sverige! Inte tillnärmelsevis! 
Medan sexhundra tusen människor i Sverige har blivit smittade av covid-19 i Sverige, varav 12 500 har avlidit, så är det inte ens två (!) tusen som smittats på Nya Zeeland sedan sjukdomen bröt ut för ett år sedan och endast 26 personer som har avlidit med covid-19 fram till nu!!! 
Skillnaden beror på att Nya Zeeland omedelbart stängde sina gränser för utländska medborgare när sjukdomen dök upp och i princip har stängt ner det mesta, medan regeringen och myndigheterna i Sverige låtit utländska medborgare komma hit och litat på att alla människor följer myndigheternas råd och själva ta sitt ansvar för att hindra smittspridning tros att verkligheten visar på motsatsen!
Kan tilläggas att Nya Zeeland har en klok kvinna som statsminister, vilket Sverige inte har. 
Nu när Sverige står inför en tredje våg av Coronan - som vi inte vet om vaccinet biter på - är det dags att vi tar Nya Zeeland som ett föredöme, stänger våra gränser rakt av och omgående går över till den nyazeeländska strategin!

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar