Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 februari 2021

Föredömligt av rektorn i Gärdslösa!

Bakgrunden till artikeln i Ölandsbladet (som nämns i föregående inlägg) är att rektorn vid Gärdslösa skola, Helena Johansson Stegert, låtit en elev vid skolan få ledigt för att följa med sin familj på en skidresa till fjällen - på villkor att eleven skulle stanna hemma fem dagar efter hemkomsten och då få sin undervisning på distans. Samt att hon låtit ett brev gå ut till samtliga föräldrar i skoldistriktet med vädjan om hemmakarantän för barnen på samma sätt efter eventuella resor. 
Så långt har tydligen varken Folkhälsomyndigheten eller kommunens utbildningschef Roland Hybelius lyckats tänka, så rektorn vid Gärdslösa skola har legat ett steg i framkant - vilket måste anses högst föredömligt med tanke på den annalkande tredje vågen av coronan.
Till saken hör att det finns såväl elever i riskgrupp som personal i riskgrupp vid skolan i Gärdslösa, vilket gör att skolan rimligen måste anpassa sig efter det, även om Hybelius inte tycks ha fattat den saken. 
Om nu kommunens skolor alls ska vara öppna för undervisning med fysisk närvaro under rådande läge, så borde ett minimikrav vara att elever som varit ute och rest får hålla sig hemma i karantän en tid efter hemkomsten - helst med möjlighet att under tiden bli distansundervisade.

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R  

2 kommentarer:

  1. Läser just nu i Ölandsbladet på nätet att informationen har tagits bort eftersom "det blev fel". Tolkar det som att hon har fått på fingrarna av ledningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tacka för att ingenting händer när alla måste följa Parkinsons lag och ingen tillåts att ta initiativ. Vet inte vad som hänt eller inte hänt efter det vettiga initiativet i Gärdslösa, bara att kommunens utbildningschef och utbildningsnämndens ordförande är riktiga nollor.

      Radera