Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 9 mars 2012

Många talare på Ekerum


I onsdags hade Anders Nyholm och Ölands Näringslivskontor dragit ihop till sitt årliga storjippo, Knutpunkt Öland, denna gång på Ekerum. Med som vanligt diverse inbjudna talare av varierande kaliber, alltifrån den alltid underhållande och entusiasmerande geologen Jan Mikaelsson till den trista tantan från Länsstyrelsen som hördes mala på sockenträffen Persnäs i tisdags och som tydligen heter Lillemor Jonsén.

Den sistnämnda hade fått en halvtimme att dela med AnnaSara Nilsson från Runsten (som arbetar på Ölands Näringslivskontor med bl a sockenträffarna). När Lillemor hållit på nästan hela denna halvtimma, så sade till slut dagens moderator Bengt Grafström ifrån att nu hade 25 minuter gått och nu måste också AnnaSara få komma till tals innan det var dags för nästa programpunkt. Som totalt oberörd av denna tillsägelse malde denna Lillemor vidare om ingenting i nästan fem minuter och överlät till slut en halv minut till stackars tålmodiga AnnaSara.

Vad som är synd i dessa sammanhang är att det nästan inte ges någon tid för publiken att ställa frågor. Lunchpaus och "bensträckarpauser" är alldeles för långa och då blir övriga programmet så kompakt att det inte blir tillräckligt med tid över för frågor.

Möjligen hade programansvariga tänkt sig att dom som ville kunde ställa frågor till dem som hade talat under efterföljande mingel i pauserna, men man hade isåfall missat att förvissa sig om att talarna skulle stanna kvar. Flera av talarna försvann nämligen direkt efter att de var klara med sina anföranden.

Ett bra knep att få talarna att stanna kvar är att som en av de sista programpunkterna på dagen ha en liten  slutdebatt mellan dom som har talat tidigare under dagen.
Själv hade jag tyvärr förhinder att vara med just när Pia Axelsson från Föra skulle tala om "Öland spirar" som har sin premiär i år och det t o m på självaste Ölands dag den 12 maj. Henne hade jag annars gärna velat lyssna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar