Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 18 mars 2012

Peder sviker Gärdslösa och accepterar skolnedläggning där!


I veckan stod det klart att den föräldragrupp som i bolagsform velat ta över skolorna i Gärdslösa och Runsten har fått slutgiltigt nobben av den statliga myndigheten Skolinspektionen.

Samtidigt har nu Peder Svensson (c) i Runsten, tungviktare i gruppen, låtit framgå att han är beredd att acceptera en nedläggning av skolan i Gärdslösa bara skolan i Runsten får vara kvar. Vilket inte är detsamma som centern lovade före valet, då det hette att båda skolorna skulle få vara kvar. Centerns ändrade inställning är en eftergift åt Eddie Forsman och moderaterna som helst vill lägga ner båda skolorna.
Och nu tycks Peder låtit partihänsyn ta överhanden och anslutit sig till centerns allmänna svek. Därmed sviker Peder de barnfamiljerna i både Gärdslösa och Bredsättra som trott på honom och hans kamp för skolorna.

Peder förklarar att han står beredd med en ny friskoleansökan till Skolinspektionen i samma stund som kommunen skulle besluta sig för att lägga ner skolorna i både Gärdslösa och Runsten.

Peder kan vara lugn för en sak. Om centern får fortsätta att styra på samma sätt så läggs skolorna ner i tur och ordning, först Gärdslösa och sedan Runsten. Och sen står Peder där med lång näsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar