Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 9 mars 2012

Bredsida från Bredsättra på sockenträff: Bevara skolan i Gärdslösa!


Igår på torsdagskvällen var det åter dags för en av näringslivskontorets sockenträffar, denna gång i Bredsättra sockenstuga. Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson var där och "höll i det hela" efter en dagordning där eventuella lokala angelägenheter hamnade sist under punkten "Övriga frågor". Precis som i Persnäs.

Några politiker från andra partier fanns till skillnad mot i Persnäs inte på plats. Mer än mig då, som fick representera Oppositionen. I övrigt var det - förutom näringslivskontorets representanter - idel bredsättrabor i lokalen.

Så småningom kom vi in på ämnet skolor, då kommunalrådet nästan med stolthet proklamerade att en av skolorna på östra sidan "skulle få vara kvar". När jag påminde om vad partierna hade lovat före valet, då alla skolor som fanns kvar skulle få fortsätta att vara kvar, ansåg hon att "nu ska vi inte ha någon debatt"!

Dom närvarande bredsättraborna var dock väldigt tydliga med att båda dom kvarvarande skolorna på östra sidan måste få vara kvar, samt att man inte får spela ut Gärdslösa skola och Runstens skola mot varandra.

-"Jag skulle aldrig ha sagt något om skolorna", ojade sig kommunalrådet.

Som om inte bredsättraborna själva skulle ha tagit upp hotet mot Gärdslösa skola ändå!!! Vad hade Lisbeth Lennartsson egentligen trott??!
Sedan kommunen har lagt ner Bredsätra skola, så är den viktigaste frågan för Bredsättras överlevnad att skolan i Gärdslösa får vara kvar! Det behövs en skola på relativt nära håll (som i Gärdslösa) om barnfamiljer ska vilja bosätta sig i Bredsättra! Det kunde inte minst den senast infyttade barnfamiljen i Bredsättra, familjen Kemna (som köpt den nedlagda skolan från kommunen och startat åretruntöppet café och karamellkokeri) intyga!
Lisbeth Lennartsson ska inte låta Eddie Forsman (m) få styra kommunens skolpolitik, det bästa hon kan göra nu för att återskapa tron på framtiden för östra sidan av kommunen är att tydligt deklarera att både skolan i Gärdslösa och skolan i Runsten ska få vara kvar även i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar