Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 7 mars 2012

Södviksskolan på tapeten vid sockenträff i Persnäs


Igår var jag på sockenträff i Persnäs.
I en fullsatt lokal i Lilla Horn. Det var först en hel del ganska trist och malande information från en ditbjuden tant från länstyrelsen och många och långa svador från ett närvarande kommunalråd, så det dröjde innan mötet kom att handla om lokala frågor. Men till sist kom man in på det som var i de flestas tankar: Södviksskolan och vad som skulle ske med den.

Åke Nilsson (f d KD-politker från socknen) var oroad över en eventuell försäljning och ställde frågan:
"- Ska det bli en ny loppmarknad? Har vi inte nog med sånt skit på Öland?"

Andra var upprörda över hur skolans inventarier bara hade slängts ut, bl a den tämligen nya köksinredningen. Ingen "ansvarig" ville ta på sig ansvaret, utan man skyllde på varandra. Den ena handen i kommunen vet uppenbarligen inte vad den andra gör.

Jag fick också höra att medan skolan står tom hyr kommunen för dyra pengar en annan byggnad i närheten för förskoleverksamhet.

Fick jag bestämma skulle kommunen behålla skolan och ha olika verksamheter där i avvaktan på att man förhoppningsvis inom en inte alltför avlägsen framtid kan öppna skolan igen! Sommartid kunde man också hyra ut skolsalar för vandrarhemsverksamhet för att få in lite pengar!

Även några andra frågor med lokal anknytning kom så småningom också upp, t ex behovet av muddring i Sandviks hamn och ambulanssituationen för Norra Öland. Därtill talades det om kommunens "företagsvänlighet" eller snarare brist på sådan. Som bekant ligger det riksbekanta dasset vid Wikegårds camping inom Persnäs sockengränser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar