Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 15 november 2018

Bra möte i Löttorp satte fart på gungorna. Äntligen lekplats på G!

Vid ett litet men föredömligt bra möte i Åkerboskolans matsal i tisdags kväll mellan småbarnsföräldrar, politiker och rätt tjänstemän sattes det fart på gungorna så att Löttorp äntligen ska få en riktig lekplats för barn. Något som barnen däruppe önskat och fantiserat om och något som föräldrarna i Löttorp med omnejd har väntat på länge medan de kunnat läsa i tidningarna om alla fina lekplatser som är på G att skapas i Borgholm. 
Barns önskningar i Löttorp ...
... mer konkret!
Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) - van att sätta agenden - kom till mötet fylld av bortförklaringar till varför inget hänt och varför lekplats i Löttorp nedpriorierats bland kommande lekplatser samt ett batteri av invändningar som begränsad budget, stora kostnader, behov av kalkyler och planeringsarbete och gud vet allt. 
Men föräldrarna var synnerligen grundligt förberedda och hade före mötet tagit fram priser på lekredskap och i stort sett allt som behövdes för att komma till skott och hade t o m en egen dagordning med sig. Så alla Ilkos invändningar var lönlösa. 
Det fanns egentligen inga frågetecken kvar som först behövde rätas ut, utan man kunde raskt komma fram till både plats för lekplatsen, anskaffning av lekredskap, kontaktpersoner för föräldrarna med dem som ska utföra arbetet, fastställande av detaljer samt datum för invigningen - som blev spikat till den 6/6. 
Eftersom även centerledaren Staffan Larsson var på plats, så fanns kommunledningens majoritet samlad och det bestämdes att erforderligt beslut skulle tas på nästa AU-sammanträde* i december och sedan skulle föräldrarna ha inflytande över lekplatsens utformande i detalj. Gemensam inspektion av platsen gjordes direkt efter mötet i kvällsmörkret med ficklampssken. Allt har fallit på plats. 
Så nu får det banne mig inte bli någon långbänk! 
*) Fotnot: Med AU menas kommunstyrelsens arbetsutskott, bestående av tre personer, av vilka det är Ilko och Staffan som tillsammans alltid kommer att bestämma. AU utgör den egentliga kommunledningen. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar