Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 17 november 2018

Lördagsgodis: Goda tips

Veckans lördagsgodis får bli tips om hur man kan bli - just det - kommunalråd! Och få jättestor lön och bli en betydelsefull person som blir inbjuden till en massa fina tillställningar, kungaluncher och allt möjligt. 
Ett bra tips är faktiskt att bjuda på - just det - lördagsgodis - gärna i form av karameller inslagna i papper med partifärgen på. Inte alla lördagar utan bara de kanske tio närmaste lördagarna före ett val. Och kanske även vardagar under veckorna närmast valet. När valet sen är över kan karamellerna förvaras på torrt ställe fram till nästa valrörelse då dom på samma sätt kan bidra till att man blir omvald.
Ett annat tips som betydligt bättrar på chanserna att bli kommunalråd är att under hela valåret fram till valdagen klappa alla medborgare på axlarna, skämta och skoja och se till att få bli fotograferad tillsammans med dem glatt leende. Något som kallas "selfies" är perfekt i detta sammanhang. 
Ett tredje tips är dörrknackning. Om man inte genast blir insläppt kan man alltid låtsas att man är sotaren som ska göra inspektion av köksfläkten. Väl inne i köket kan man sedan avslöja sitt rätta ärende och försäkra sig om vederbörandes röst / röster i valet. Gärna med något personligt påhittat vallöfte allt efter vad man tror att vederbörande vill höra. 
   ☺  
Kommentarer

Relaterat inlägg: 
Vårt nästa kommunalråd? - fredag 15 november 2016


Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar