Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 30 november 2018

Spelet om Åkerboskolan tillbaka till ruta ett? S + C + V borde skämmas!


Om det är något som det har gått troll och prestige i när det gäller vår kommun så är det väl ändå Åkerboskolan där kommunfullmäktige redan för tre år sedan beslutade att skolan skulle rustas upp och renoveras och det hela hela tiden funnits medel budgeterade för att göra detta. Utan att något sådant kommit till stånd! 
Nu under våren har kommunalrådet Ilko Corkovic (S) velat ändra på det redan tagna beslutet att rusta upp Åkerboskolan och valfläskat till det med att istället bygga en sprillans ny skola för åkerboeleverna istället för den nuvarande. Och fått centerpartiet med på kroken. Låter ju fint under ett valår - men fasen så ogenomtänkt då pengar saknas till detta.
Om det nu åter skulle bli en folkomröstning om kommunsammanslagning och detta skulle vinna - och renoveringen av Åkerboskolan inte hunnit påbörjas då - så lär det nog inte hända så mycket mer med Åkerboskolan än att man flyttar högstadiet och sjätteklassarna till Slottskolan i Borgholm. 
Att en öländsk storkommun skulle vilja storsatsa uppe i norr är bara att glömma. I en sammanslagen kommun - där Färjestadsområdet dominerar och expanderar - lär man mycket hellre använda de medel som kan finnas för investeringar till att satsa på Färjestaden med omnejd. 
Färjestadingarna som varit vana med att deras högstadieelever fått ta bussen till Skansenskolan i Mörbylånga skulle inte se något konstigt i att högstadieelverna i Löttorp får åka buss till Slottsskolan i Borgholm.
Jag har på senare inte haft så mycket till övers för det parti som jag kallat Dåtid Öland, men i våras lyckades dom få övriga kommunstyrelsen - utom S och C - att inse att man måste komma igång med att renovera Åkerboskolan och att ett stort nybygge var orealistiskt. Med röstsiffrorna 6 - 5 beslutades att göra omedelbar verkstad och stegvis renovera byggnaderna. En arbetsgrupp tillsattes och det kändes bra att nu skulle äntligen det som kommunfullmäktige beslutat om tre år tidigare äntligen börja hända. Det andades hoppfullhet för norra Öland. 
Olyckligtvis utsågs Ilko till sammankallande för arbetsgruppen och därför hände det inte ett skit. Ilkos snack om att S "levererar" är nämligen bara skitsnack.   
Vid kommunstyrelsemötet i tisdags försökte Ilko skylla på att tjänstemännen haft semester och valet har "kommit emellan". Som om det skulle ha varit skäl för ett kommunalråd att inte fullgöra sin uppgift på det sätt som kommunstyrelsen beslutat.  
Trots att både Ilko och nye centerledaren Staffan Larsson lovat att kommunstyrelsebeslutet om renovering av Åkerboskolan skulle respekteras oavsett valresultat verkar det nu som att den nya sköra majoriteten S + C + V är på väg att vända spelet tillbaka till ruta ett. Så rent ut sagt bedrövligt. Dom borde skämmas! 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar