Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 juni 2010

Anders reser vidare på skattebetalarnas bekostnad


Ett annat lämpligt besparingsområde är kommunens så kallade "näringslivsverksamhet" som - särskilt i nuvarande form med det "gemensamma" Ölands Näringslivskontor - kostar mer än det smakar och där Ölandsbladets artiklar i början av året borde ha fått politikerna att vakna.

Jag har haft inlägg om det här på bloggen den 15 och den 22 februari och (under rubrikerna Resare-Anders avklädd i Ölandsbladet resp. Nu räcker det med Ölands Näringslivskontor! Motion inlämnad om nedläggning)

Motionen som jag skrev i detta ämne och lämnade in den 21 februari löd så här:
MOTION till kommunfullmäktige i Borgholms kommun angående Ölands Näringslivskontor

Ölands bäst betalda blomsterbud må ursäkta men så här ligger det till:

Enligt Mörbylångas kommunalråd har Ölands Näringslivskontor blivit ett politiskt fiasko. Efter Ölandsbladets genomgång framstår Ölands Näringslivskontor som ett fiasko även sett ur kommunalekonomiskt synvinkel samt ur effektivitetsaspekt. Jag får bara hålla med, och har redan tidigare haft synpunkter om detta.

Det har således inte blivit någon fördel med att slå ihop de båda ölandskommunernasnäringslivsavdelningar till en gemensam organisation under Ölands kommunalförbund. Vi får bara erkänna att sammanslagningen var ett misstag.

Jag föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar
att Borgholms kommun snarast möjligt ska dra sig ur den gemensamma näringslivsverksamheten och låta Ölands Näringslivskontor upphöra,

samt att ansvaret för "näringslivsverksamheten" förutsättningslöst får återgå till respektive kommun.

Och nu vid det senaste kommunfullmäktigemötet skulle kommunfullmäktige få ta ställning till motionen. Det visade sig dock att det bara var vi i Ölandspartiet som ville bespara kommunen från ytterligare penningslöseri genom att lägga ner Ölands Näringslivskontor.

Alla övriga partier sade nej till motionen, och därmed lär det väl dessvärre bli många nya dyra reseräkningar Europa runt från Anders Nyholm m fl att betala för kommunens skattebetalare. Hans och hans kollegors verksamhet kostar de öländska skattebetalarna fyra miljoner per år! Pengar som helt säkert kunde användas på ett bättre sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar