Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 juni 2010

Borgholms kommun måste stå på sig! Oskäligt att kommunen ska behöva stå för hemtjänst under fem månaders "sommarvistelse" här.


Nu har kammarrätten i Jönköping undanröjt förvaltningsdomstolens domar som för inte så länge sedan gav Borgholms kommun rätt, när kommunen vägrade hemtjänst längre än fyra veckor för personer som inte är skrivna i kommunen.

Det handlar om tre fall där "sommarboende" som fått avslag på begäran om längre hemtjänst från Borgholms kommun än fyra veckor först har överklagat socialnämndens beslut och sedan gått vidare och överklagat förvaltningsdomstolens dom. I ett fall handlar det om en "sommargäst" i Stora Rör som vill ha hemtjänst av Borgholms kommun i hela fem månader i sträck! Det är verkligen inte skäligt att vår kommun ska behöva svara för detta när personen är skriven i en annan kommun som inte betalar ett öre till oss för detta!

Självfallet ska Borgholms kommun stå på sig och begära prövning hos Regeringsrätten av Kammarrättens tre domar. Samt i övrigt tills vidare fortsätta på den inslagna linjen, d v s ge avslag för alla fritidsboende som söker hemtjänst för mer än fyra veckor. Allt annat vore rena idiotin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar