Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 juni 2010

Politiker grundligt avklädda: Har INTE LÄST samrådsyttrandena om Rällaskogen!


Vid Allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige i måndagskväll framkom att inte ens ett tiotal av politikerna hade läst dom yttranden som inkommit från allmänheten och olika myndigheter i samband med samrådet om den fördjupade översiktsplanen Ekerum - Rälla - Stora Rör.

Detta framkom när ordföranden för Rällaskogens Vänner, Yvonne Thoor, bad dom fullmäktigeledamöter som hade läst samrådsyttrandena att räcka upp en hand. Knappt en handfull av dom bortimot 49 närvarande ledamöterna räckte upp handen!

Ändå har politikerna skyllt på att dom först måste läsa samrådsyttrandena innan dom kunde ta ställning till exploateringsplanerna i Rällaskogen. Därför sa dom inte så mycket som ett tjytt under det stora samrådsmötet i Rälla sporthall i början av augusti förra året när Rällaborna ville veta var politikerna stod i frågan om Rällaskogen. Bortsett från den ständiga pratmaskinen Lisbeth Lennartsson (som den kvällen hade lyckats lägga munkavle på alla dom uppradade representanterna från samtliga partier utom Ölandspartiet). Själv hade jag redan tidigare deklarerat att jag står på Rällabornas sida och därför motsatte mig all exploatering i Rällaskogen, och så gjorde jag naturligtvis även denna kväll.

Tystnaden från de uppradade politikerna i sporthallen skylldes således vid det tillfället på att dom ville läsa alla samrådsyttrandena innan dom kunde bilda sig en uppfattning och tiden för allmänheten att yttra sig hade ännu inte gått ut. En vecka av tolv återstod.

Då kunde man kanske tycka att dom därefter med största läslust skulle ha kastat sig över samrådsyttrandena så fort tiden var ute och alla yttranden hade kommit in, men så har uppenbarligen inte alls skett. Trots att yttrandena funnits att tillgå såväl på kommunens som på Rällaskogens Vänners hemsida och dessutom gått att få sig tillsända från Miljö- och byggförvaltningen till alla som så önskat, så har alltså knappet en handfull av politikerna läst dem! Förb-t dåligt!!!

Trots att dom inte läst yttrandena så var det tydligen inget problem för kommunstyrelsens ledamöter nu i vintras att besluta att gå vidare med exploateringen i Rällaskogen, så att Ekerums direktörer får som dom vill. Vad Rällaborna och dom statliga myndigheterna (där många höjt ett varningens finger) tyckt i sina yttranden var plötsligt inte längre något som man behövde läsa för att kunna ta ställning!

Det hela är verkligen avslöjande för hur dåligt ställt det ät med demokratin i det lennartssonska Borgholm. Det visar hur viktigt det är att vi får bort Lisbeth Lennartsson från hennes maktposition i valet i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar