Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 juni 2010

Om att gå över ån efter tårtor


Under lördagens arrangemang på torget i Borgholm - i samband med bröllopsfestligheterna, som blev till folkfest i såväl Stockholm och Ockelbo som vårat Borgholm - så bjöds det som bekant på prinsesstårta, närmare fem tusen bitar!

Eftersom Borgholms Cityförening stod som arrangör, så hade man ju kunnat tänka sig att det var ett konditori som finns här i staden som hade fått baka tårtan. Men det har visat sig att stadens konditori inte ens hade blivit tillfrågat. Så tydligen inte heller några av dom andra konditorier och bagerier som finns i vår kommun, t ex i Köpingsvik, Södvik och Löttorp. Istället hade uppdraget gått till ett konditori i Färjestaden.Som ju ligger i en annan kommun!!! Varför gå över ån efter vatten (i detta fall tårtor)? Det är något som man kanske kan fråga eftersom Borgholms kommun var den enda kommun som bidrog ekonomiskt till arrangemanget på torget.

Borgholms Cityförening borde nog ha lite mer av "gnosjöanda", d v s att företagen går samman och verkligen tar vara på varandras möjligheter. Här har föreningens anställde "framtidsskapare" Peter Adolfsson något att verka för som han kanske ännu inte har fattat. Skärpning i fortsättningen!
En sockerbagare här bor i staden,
han bakar tårtor mest hela dagen.
Han bakar stora, han bakar små
han bakar inga med sessor på!
För övrigt hade handlare och krögare kring torget strålande kommers hela lördagen. Solen sken och det var verkligen feststämning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar