Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 juni 2010

Får inte utredas: Kommunens medlemskap i Regionförbundet!


I en annan motion hade jag föreslagit att man utreder vad vi kommunen och dess invånare har för ekonomiskt utbyte av att kommunen är medlem i Regionförbundet Kalmar län. Medlemskapet - som är frivilligt - kostar trots allt Borgholms kommun drygt en miljon kronor per år, och då borde man veta vad vi kommuninnevånare får ut av det.

Förutom Eddie Forsman (m) som får ut ett rejält arvode som vice ordförande i förbundsstyrelsen - ja hör och häpna, han är faktiskt det!

Men här tyckte kommunfullmäktige inte alls att det skulle vara någon utredning. Förmodligen för att ledamöterna fruktar att en sådan kan visa att kommunen skulle tjäna på att stå utanför. Och i Regionförbundets styrelse finns åtråvärda poster som kan gå förlorade vid ett utträde från vår kommuns sida. Förutom Forsman sitter för närvarande från Borgholms kommun Sven-Göthe Lidheim, Lisbeth Lennartsson (båda c) och Lars-Martin Johansson (m)
på olika förtroendeposter i Regionförbundet. Och andra av Borgholms kommunfullmäktigeledamöter kanske har förhoppningar om att också få någon gärna välavlönad sådan.

Bara vi ledamöter i Ölandspartiet tyckte att en utredning av medlemskapets för- och nackdelar (för ett eventuellt utträde) hade varit på plats. Alla övriga var nejsägare till detta!

Varför denna negativism mot att få veta hur det ligger till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar