Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 5 juni 2010

Korten på bordet om bakgrunden till Ebberödsaffären!


Som med allt annat skumt så finns det naturligtvis en bakgrund till affären med ÖTAB:s famösa webbportal, som jag skrev om i ett inlägg den 31 maj efter Ölandsbladets avslöjande. Den troliga bakgrunden är att den politiska ledningen i Regionförbundet, d v s ordföranden Leif Larsson (fästman/älskare till Lisbeth Lennartsson) och viceordföranden Eddie Forsman (presentation överflödig) med dom tio miljoner kronorna skattemedel som betalning vill rädda skinnet politikerna i Ölands kommunalförbund, däribland Lisbeth Lennartsson (styrelseordförande) och Eddie Forsman (styrelseledamot)!

När politikerna i Ölands kommunalförbund sålda ÖTAB till några privata företagare för en krona så var det inte bara så att webb-portalen (som redan kostat de öländska skattebetalarna åtta miljoner) som medföljde i köpet. Det var också något som inte medföljde köpet, nämligen borgensansvaret för ÖTAB:s bankskulder på 2,7 miljoner kronor. Borgensansvaret (som dom nya ägarna rimligen borde ha fått ta över) stannade således kvar hos Ölands kommunalförbund! Nästan tre miljoner kronor skulle alltså politikernas "glömska" kosta kommunalförbundet (d v s de öländska skattebetalarna) den dag ÖTAB inte längre klarar av sina skulder och går i putten! Skandalen är ett faktum och hänger inför stundande val som en snara runt halsen på de ansvariga politikerna som Lisbeth Lennartsson och Eddie Forsman.

För de privata köparna av ÖTAB är det naturligtvis skönt att slippa borgensansvaret för ÖTAB:s lån. Dom har hittills inte visat minsta intresse av att ta över det, trots att Lisbeth Lennartsson och kompani låtsats som saken snart ska "lösa sig".

Hur då? Jo om Regionförbundet tillför ÖTAB cirka tio miljoner genom ett låtsasköp av en hemsida, som egentligen inte kan kosta så mycket att göra, så borde de nya ägarna som motprestation naturligtvis kunna befria kommunalförbundet från borgensansvaret på cirka tre miljoner och därmed rädda skinnet på Lisbeth, Eddie m fl politiker.

Leif Larsson (c) skulle rädda ansiktet på sin Lisbeth, och Eddie Forsman (m) skulle rädda ansiktet på sig själv. Skattebetalarna skulle betala. Trodde politikerna.

Bästa politiker! Lägg korten på bordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar