Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 juni 2010

Kommunpolitikernas heliga ko får fritt frodas vidare


En verkligt helig ko tycks vara de politiska partiernas bidrag från kommuninnevånarna som tas ut via kommunalskatten. Kommunalt partistöd kallas detta "tjyveri" från medborgarna på lite finare språk. Drygt tre hundra tusen kronor per år kostar detta kommunens innevånare.

Jag hade i en motion föreslagit att det kommunala partistödet skulle halveras de år som det inte är valår. Av den enkla orsaken att partiernas kostnader är avsevärt mindre då, eftersom valmaterial och valsedlar bara behöver skickas ut till hushållen de år som det är val. Då sparar man 150.000:- tre år av fyra, pengar som istället kanske skulle kunna komma annat föreningsliv till del. Har lite svårt att förstå varför de politiska partierna (som ju är ett slags föreningar) ska ha mer stöd för sin verksamhet än vad andra föreningar får, som ofta får skrapa ihop till sin verksamhet själva.

Men där trampade jag uppenbarligen på en öm tå. Under debatten vid det senaste kommunfullmäktige tog både Eddie Forsman (m), Sune Axelsson (s) och pratmaskinen Lisbeth Lennartsson till orda och yrkade avslag på motionen. Alla ledamöterna utom vi båda representanter för Ölandspartiet sade således nej till mitt förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar