Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 12 januari 2015

Både onödig inrättning och angeläget att ha kvar i vår kommun!

Man kan naturligtvis undra vad nytta som vi egentligen har av ett arbetsförmedlingskontor när ett sådant numera knappast fixar jobb åt andra än den egna personalen. Det kan ju tyckas vara en ganska onödig inrättning om den inte längre förmedlar jobb som den ju faktiskt gjorde förr i tiden och som man vill tro att den är till för. 
Idag är det istället personliga kontakter som gäller. Det är A och O om man ska ha chans att få ett jobb. Sökande efter jobb utan dom rätta personliga kontakterna är dessvärre ganska meningslöst. 
Arbetsförmedlingen är numera bara en kontrollinrättning som ska kontrollera att dom som är arbetslösa söker en massa jobb som dom aldrig kan få och att dom gör en massa onödiga besök på "förmedlingen" och att dom går en massa onödiga kurser. Alltihop kunde utan saknad läggas ner och samhället därmed spara en massa onödiga kostnader och dom som råkat ut för arbetslöshet besparas från onödig förnedring.
Men nu är det så att samhället kräver av den som är arbetslös att han eller hon infinner sig hos Arbetsförmedlingen med jämna mellanrum, för annars betalas det inte ut någon a-kassa. Bor man då i vår kommun och är arbetslös, så är det ju en klar fördel om det finns om det finns ett arbetsförmedlingskontor i Borgholm. så att man slipper åka in till Kalmar varje gång (som man ibland ändå måste göra när det är stängt i Borgholm). 
Detta gör det angeläget att vi får ha kvar "arbetsförmedlingen" i vår kommun!
Vill Du kommentera, klicka här!
 

2 kommentarer:

  1. Per, du sitter i den högst beslutande församlingen i kommun och även i den förberedande styrelsen. Det är ni gemensamt som bestämmer och måste ta ansvar för era handlingar. Det är inte en enskild ordförande som detta ligger på, eller menar du att vi skall återgå till att ks-ordföranden själv tar beslut?
    Du påstår att Af inte förmedlar jobb. Du anser att Af förnedrar arbetssökande. Du tycker att arbetssökande måste göra en massa onödiga besök och delta i onödiga kurser.
    Dessa påståenden som du gör, är kränkande för Af:s personal. Ta reda på fakta innan du vräker ur dig en massa lögner. Ta reda på hur många jobb som har förmedlats under 2014. Ta också fram siffror på hur många personer med funktionsnedsättning som har en anställning tack vare arbetsförmedlingen. Om du frågar på Af, kan du säker få fram fler relevanta uppgifter som påverkar kommunens invånare.
    Ta Ditt ansvar och skyll inte på en ordförande!

    SvaraRadera
  2. Eftersom kommunstyrelseordföranden är heltidsanatälld för att ta ansvar för kommunens angelägenheter vilar ett särskilt ansvar på honom. Han har helt andra möjligheter och befogenheter än en enskild kommunfullmäktigeledmot eller en enskild kommunstyrelseledamot.

    Ditt övriga skäll bryr jag mig inte ens om att bemöta efter du fegt döljer dig bakom anonymiteten. Men jag vidhåller beträffande Af att det bästa vore att lägga ner hela skiten. Deras verksamhet är förnedrande för våra medborgare och den kostar staten en massa onödiga pengar.

    SvaraRadera