Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 18 januari 2015

Kommunfullmäktige imorgon kväll, ett förutsägbart "Triangeldrama"

Imorgon kväll kl. 18.00 börjar årets första kommunfullmäktigemöte i Borgholm. Det hålls som vanligt i Stadshuset och börjar med Allmänhetens frågestund. Mötet direktsänds på nätet och imorgon kommer det att finnas en länk här på bloggen som det bara är att klicka på för att följa med vad som händer på mötet.
Nu lär det väl inte bli någon större rysare, för det enda riktigt kontroversiella är Borgholm Energi:s försäljning av ett stort stycke mark (halva den s k Triangeln) för en och halv mille till kalmarbyggaren P O Persson, vilket är en småsumma med tanke på redan godkänd detaljplan för att uppföra ett köpcentrum där. Markförsäljningen kräver dock ett godkännande från kommunfullmäktige, eftersom det ju är är kommunen som äger Borgholm Energi och därmed för närvarande äger marken.
Det kan ju tyckas svårförståeligt varför byggklar mark som p g a omständigheterna borde betinga ett betydligt högre pris ska slumpas bort för nästan noll och ingenting till en privat köpare. Men P O Persson tycks vara något av Gud fader själv för alltför många av våra politiker, så det är bara Halleluja för hela slanten när det gäller hans tilltänkta köpcenter utanför Borgholm - som med osund konkurrens lär slå ut såväl en hel del av lanthandeln i kommunen som mycket av detaljhandeln i Borgholms stad. Ifall köpcentret nu blir verklighet. 
Perssons lakejer lär nog vara i klar majoritet i kommunfullmäktige imorgon kväll, så särskilt spännande blir det nog tyvärr inte.  
Hela programmet har Du här!
Vill Du kommentera, klicka här
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar