Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 4 januari 2015

Vedkajen och kommunvalet 1991

Apropå Vedkajen och Aktionsgruppen för hamnens bevarande, då det begav sig i början på nittiotalet, så ingick i denna illustra sammanslutning såväl äldre borgholmsbor som Östen Sadelheim (initiativtagare) och Ragnar Hurdén (som båda med tiden även kom att engagera sig politikt i Kommunens Bästa), Bojan Elmkvist och Birgitta Notting - för att bara nämna några - och unga stjärnskott som Johan Persson (sedermera kommunalråd i Kalmar) och Magnus Krusell (idag välkänd radioröst). Samt bl a även jag själv. 
Aktionsgruppens symbol som prydde dom gula knapparna som spreds i Borgholm var det stora ankaret på Vedkajen.
Vid valet 1991 gick dåvarande lokalpartiet Kommunens Bästa i Borgholms kommun upp från två platser i kommunfullmäktige till fyra och fick - från att vara orepresenterat i såväl styrelser som nämnder - nu platser i både kommunstyrelsen och dåvarande Tekniska nämnden (som bl a hade ansvaret för kommunens hamnar) m m. Valframgången var särskilt markant i dom båda valdistrikten Borgholm 1 (norr om Storgatan) och Borgholm 2 (söder om Storgatan) och hade tydligt sammanhang med partiets engagemang i hamnfrågan i Borgholm. Den stod sig över två val.
Om någon idag skulle undra.
Vill Du kommentera, klicka här
         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar