Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 februari 2015

Att vara med i På Spåret

I går hade jag äran att kunna se mig själv få delta i På Spåret - där jag tydligen har deltagit flera fredags- och lördagskvällar denna månaden. En något tvivelaktigt ära eftersom min medtävlare i buren råkade vara förra kommunalrådet Lisbeth Lennartsson. Vi utgjorde "lag nord". Motståndarlaget - "lag syd" - bestod av mörbylångapolitikerna Henrik Yngvesson (m) och Claus Zaar (sd). 
Domare och programledare var dock varken Fredrik Lindström eller Kristian Luuk utan revyprimadonnan Caroline Johansson och det hela utspelade sig således inte i Sveriges Television utan i Ölandsrevyn. 
HÄR såg det ut i den rafflande finalen! Skakande för att göra det extra spännade!
Skulle jag någonsin bli inbjuden att i verkligheten tävla i På Spåret, så inte skulle jag vilja göra det tillsammans med ett spån som Lisbeth Lennartsson. På Spåret är ett trevligt program men kräver ett visst mått av begåvning och tankeskärpa av deltagarna.
Brukar faktiskt försöka se det på fredagskvällarna tillsammans med en verkligt skärpt person, där vi två många gånger brukar "vinna" över dom båda lagen i TV-rutan. Tillsammans kan vi vara riktigt duktiga, om man nu ska få skryta lite (och det är ju tillåtet). Som t ex nu i fredags när det slutade lika mellan lagen i rutan (24 - 24, så att dom fick ta till en utslagsfråga), men då vi redan hade 29 poäng och hade "vunnit". Men det visste dom inte om. 
Tillsammans med Lisbeth går det inte lika bra! 
Ingen av oss är dock tillräckligt kända för att vi skulle bli inbjuda att tävla i det populära TV-programmet. 
Så tillbaka ner på jorden.
Vill du kommentera, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar