Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 3 februari 2015

Spylund

Det var utbildningschefen Lars Bylund som stoppades med alkohol i kroppen när han satt bakom ratten på väg till sitt hem i Nyby på norra Öland. Uppmätande en alkoholhalt på 0.28 promille. Som offentlig person får han finna sig i att detta blir känt. 
Genom att köra bil med alkohol i blodet har Bylund på ytterligare ett sätt givit prov på sitt dåliga omdöme. För kommunens skolväsende och för landsbygdsutvecklingen i kommunen har han varit en katastrof, men det vet ju redan dom flesta. 
Inte utan att han gör skäl för namnet "Spylund" som jag har hört Runstensbor använda om honom.
Vill du kommentera, klicka här!
    

1 kommentar:

  1. Som nytillträdd utbildningschef hävdade han att han var bra på att fatta tuffa beslut. Hela tiden därefter så har han verkligen kämpat för att bli ihågkommen som en som fattar korkade beslut. Beslutet att sätta sig bakom ratten med alkohol i blodet blev väl kronan på verket.

    SvaraRadera