Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 13 december 2015

Lokalt oväder i miljöpartiet?

Apropå klimat och alla höststormar - och inte minst den inom det svenska miljöpartiet - så undrar jag lite hur vindarna har vänt inom den borgholmska varianten av samma parti.
Då Maria Lindmark (mp) under budgetsamtal i Stadshuset tidigare i år lade ut texten tidigare i år om nyttan - inte minst den ekonomiska - av energibesparande satsningar i kommunens fastigheter, så fick hon medhåll från vitt skilda håll. Bl a undertecknad. 
När Stig Bertilsson (c) under kommunfullmäktiges möte i november därför - då kommande års budgetar skulle avgöras - föreslog att det skulle investeras i energibesparande åtgärder i kommunens fastigheter och det blev en jämn omrostning, så föll det förslaget på grund av en enda röst, Bertil Lundgrens (Marias partikamrats).
Den försiktigt lagde Bertil (mp) valde nämligen att lägga ner sin röst. Hade Bertil istället valt att rösta på Stigs förslag, så hade det som Maria Lindmark så vältaligt tidigare förespråkat kunnat bli verklighet. Till fördel för klimatet och för Borgholms ekonomi. 
Lokalt oväder i miljöpartiet?
Kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Jag valde att inte rösta på ett förslag från centern som föredrogs endast muntligt vid mötet och som dessutom saknade finansiering. Det handlade trots allt om flera miljoner kronor. Miljöpartiet har som enda parti drivit frågan om energihushållning i kommunens fastigheter i samband med behandlingen av de senaste årens budgetar. Det blev inga diskussioner och ännu mindre något stöd från övriga partier. Vi kommer att arbeta för omfattande och genomtänkta åtgärder under innevarande mandatperiod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snälla Bertil, vad menar du med att finansiering saknades? Om du åtminstone lyssnat lite på din partiväninna Maria Lindmark, så hade du insett att investeringar i energibesparande åtgärder på ganska kort tid blir självfinansierade. Det verkar som om det finns två varianter av ditt parti (mp) i kommunfullmäktige, ett visionärt som företräds av Maria och ett synnerligen återhållsamt som företräds av dig. Nu har ni ju bara en plats i kommunfullmäktige som ni tydligen turas om på, så hur mp lägger sin röst handlar väldigt mycket om vem av er som är där.

      Faktum kvarstår: Ditt veliga agerande vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde gjorde att dom föreslagna medlen för energibesparingar i kommunens fastigheter dessvärre inte kom med i årets budget.

      Själv har jag som princip att rösta för varje förslag som är bra oavsett varifrån det kommer.

      Radera