Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 17 december 2015

På plats i efterskott. Menyer "i sinom tid".

Det fanns ingen reporter från Ölandsbladet på plats i kommunfullmäktige under måndagskvällen. Ändå står det så mycket i Ölandsbladet idag om vad som sagts under den debatten.
Förklaringen är enkel. Någon har nämligen efter många års kamp lyckats få igenom att alla kommunfullmäktigemöten webbsänds och finns tillgängliga på kommunens hemsida för den som vill ta del av mötet i efterskott. Ölandsbladets skrivande medarbetare kan därför dagen efter sitta på redaktionen och under vanlig arbetstid i efterhand följa mötet på skärmen och göra reportage om vad som har sagts. På grund av tidig pressläggning hade det ändå inte hunnit komma med i tisdagstidningen hur fysiskt "närvarande" tidningens medarbetare än hade varit.
Denne någon för nu motsvarande kamp för att kommunen ska hålla samma tillgänglighetsservice beträffande kommunstyrelsens och nämndernas öppna sammanträden. 
Samme någon har dessutom nyligen utlovat en meny på sin blogg för dom olika ärendena som spelades in i måndags. Detta "i sinom tid" och med förhoppning att det ska hinnas med före jul. Den som inte orkar vänta så länge kan se hela det inspelade måndagskvällsmötet utan meny redan nu genom att klicka HÄR. 
Kan nämna så mycket som att interpellationsdebatten om socialförvaltningens ledning kommer ganska snart i början av den tre timmar långa inspelningen och att den allmänpolitiska debatten börjar någonstans i mitten.
Menyer kanske jag ska säga,för det är två menyer som utlovats i sinom tid. Den andra var ju till tisdagsmötet med kommunstyrelsen. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar