Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 19 januari 2016

Avsevärt mycket roligare på Ölandsrevyn: Bl a landshövding i invigartagen

Avsevärt mycket roligare än gårdagskvällens korta fullmäktigeföreställning i Stadshuset var årets upplaga av Ölandsrevyn som just har haft sin premiär på Harrys. 
Full fart rätt igenom och inga tråkiga dansnummer som utfyllnad mellan sketcherna, vilket förr var vanligt förekommande i revysammanhang. 
Lite mer lokalt hade varit önskvärt, det har dock hänt en hel del under 2015 som revymakarna hade kunnat göra något av men missade, t ex en bilfärd med MER i förarsätet. Många av de "fastländska" inslagen var riktiga höjdare, t ex gliringarna åt Bert Karlsson - som bl a i Jonas Rydebergs tappning fick sjunga "Främling", förlåt "Flykting". Och världsprimadonnen från Persnäs - numera dessvärre Kalmarboende Caroline Johansson - var ju strålande i sin roll som Pippi Långstrump. Och i övrigt drevs det friskt med fastlandsfenomen som "Gyllene tider", Christer Sandelin och Ingemar Stenmark. För att inte tala om transpersonerna "Dolly", "Molly" och "Polly".
"Bert" sjunger "Flykting"
(suddigt foto av Per Lublin)
Persnäsprimadonnan Caroline Johansson
som "Pippi" med rullator

Caroline Johansson och Jonas Rydeberg
som Marie Fredriksson och Per Gessle i "Gyllene tider"
"Dolly" (Jan Kerbosch), "Molly" (Simon Almljung Törngren) och "Polly" (Jonas Rydeberg) intervjuade av Anita Dehlin
Roligast var kanske ändå inslaget med landshövding Stefan Carlsson i invigartagen, som avslutade med att förklara:
"... inviger allt från slott till kiosk, bara jag får mat!"
Ett hett tips är att byta ut Birger Wadsten mot mer porträttlike Nicklas Elgán i rollen som landshövdingen. Någon annan än Nicklas kan väl istället klonka på gitarren, eller så kan väl ackompajemangsmusiken till det stycket vara förinspelad och komma direkt via högtalarna. 
Birger Wadsten (t.v.) som Stefan Carlsson på scen. Den äkte Stefan Carlsson tvåa från vänster på bakgrundsbilden

Landshövdingelike Nicklas Elgán
Apropå mat så var det kanske inte den bästa reklam som "Löttorps sPykrog" fick på scen, men dom fick ju i alla fall ett ordentligt omnämnande med ett alldeles eget nummer. Och det är ju också någon sorts reklam. 
"Löttorps sPykrog", ej att förväxla med kända Stockholmskrogen "Spy Bar"

Lokale makthavaren Ilko Corkovic fick förekomma ett par gånger under föreställningen och det är ju ofrånkomligt för ett kommunalråd i farten. Stig Bertilsson fanns också med i sammanhanget, visserligen som ett fossil, men ändå. Helt förbigången var däremot Marcel van Luijn och det kan man ju förstå, det kan ju inte vara lätt att göra något roligt av en så trist och grinig person.
Och som inledning och en röd tråd mellan varven dök Anita Dehlins städtant upp. Hon både såg ut och lät som en äkta kalmaritiska!
Två veckoslut till ska det gå att se Ölandsrevyn. Ring till Harrys i Borgholm och boka biljetter redan nu! 
Kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Vad är det du hoppas åtstadkomma med dina ständiga personangrepp på mig, Per?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill absolut inte ÅSTADKOMMA något mot dig, Marcel, men du måste ju försöka ha någon form av humor och förståelse för att det faktiskt är som jag skrev, nämligen att det kan inte vara lätt att göra något roligt av en så trist och grinig person som du.

      Du blir ju till och med sur för att det inte går att göra något av dig i revyn. Och HADE man lyckats få till något med dig så hade du nog blivit ännu surare.

      Jag skriver bara som det är, så ta det inte som något personangrepp för så är det inte menat.

      Önskar dig istället god fortsättning på det nya året!

      Radera