Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 8 januari 2016

Trettondagsevenemang nedkokat till mindre än två minuter. Lära sig Ölandssången i skolan?

Apropå Ölandssången, klicka här så får ni höra Adée (så stavar hon tydligen sitt artistnamn trots att det uttalas"Addííí") sjunga inledningen av Ölandssången vid trettondagsevenemanget bakom Strand hotell. Följt av den tidigare omnämnda "eldshowen", föredömligt nedklippt till cirka 20 sekunder. 
I verkligheten kom  ju dessa inslag i omvänd ordning så att det började med den förödande långa eldshowen, fast i film går snuttarna tydligen att kasta om. Den stora publik som syns på "eldshowssnuttarna" syns inte på dom andra "snuttarna", vilket ju berodde på  att eldföreställningen var så lång att flertalet hann tröttna och gå därifrån. 
Hela filmklippet från trettondagen (som även omfattar nedklippt tal av kommunalråd, fyrverkerismällar m m) är nedkokat till mindre än två minuter. Bakom kameran: Ölandsbladets Alexander Jensen.
Ett litet tips till det skönsjungande öländska stjärnskottet är att lära sig Ölandssången (åtminstone första versen) utantill och slippa stå och snegla i texten nästa gång. Annars så sjöng hon ju jättefint! 
Borde dom inte få lära sig Ölandssången i skolan? 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar