Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 18 januari 2016

Kvällens kommunfullmäktigemöte i det närmaste rekordsnabbt

Kvällens kommunfullmäktigemöte gick i det närmaste rekordsnabbt. På mindre än 40 minuter var det avklarat! Kanske beroende på att det inte fanns något att diskutera. Allt var redan avklarat i all enighet i kommunstyrelsen. Eller så var det rena formalia som skulle klubbas. 
Det enda som inte var förutsägbart var en fråga som kom upp under Allmänhetens Frågestund, då en kommunmedborgare bosatt i Löttorp efterfrågade billigare kollektivtrafiktaxor för pensionärer. 
Något som finns på många andra håll och som vi borde vi borde ha även här hos oss. Dom som fyllt 65 år och är skrivna i Göteborg har t o m gratis resor med all kollektivtrafik, såväl på räls, med buss som med båtar i hela Västra Götaland
Vill du se hela mötet i repris, klicka HÄR!
Annars kommer det snart en meny där man kan klocka sig fram till olika inslag i föreställningen. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar