Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 14 januari 2016

Hål i huvudet vid trafikplaneringen

Tog en tur med bussen ut mot mot Köpingsvik i går eftermiddags. Avgång från Borgholms busstation med numera öppen vänthall. 
Öppen vänthall (hålls städad av Borgholms kommun)
I korsningen  vid Tullgatan svänger bussen plötsligt höger. Vart var vi på väg?! 
Jo Tullgatan bort längs parken, ned ett kvarter på Badhusgatan, sedan vänster bort till vändslingan bakom Slottsskolan. Där väntar inte en enda skolelev eller lärare - ja ingen alls - eftersom det är jullov. Så tillbaka samma väg. Ytterligare fyra bussar kommer direkt efter och gör likadant! Utan att få på en enda passagerare under extravändan, anpassad efter den vanliga skoldagens slut på Slottsskolan!
Någonstans är det hål i huvudet vid trafikplaneringen. Varför ska buss efter buss i länstrafiken göra ett par kilometers omväg för att hämta upp skolelever som inte finns där när det är jullov?
Borgholms kommunmedborgare får skattevägen betala till KLT för varenda vagnkilometer som bussarna kör. Så varför sådana onödiga omvägar när alla vet vet att det är skollov och det inte behövs?
Det finns verkligen anledning att se över vad kommunen egentligen betalar för när det gäller landstingsägda KLT och fråga sig om inte vår kollektivtrafik kunde skötras bättre i egen regi. D v s utan KLT som mellanhand. Då kunde vi få den trafik som vi vill ha och som det verkligen finns behov för! 
Kommentarer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar