Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 januari 2016

Toppjobb inom turismverksamheten - ingen anledning till odelad förtjusning

Veckans nyhet - utöver den om torgkioskens öppna kvart i onsdags - är väl annars den om de två stjärnorna som ska få toppjobb inom turismverksamheten hos Ölands kommunalförbund. Det finns nog ingen anledning till odelad förtjusning.
Bara rekryteringskostnaden är svindlande hög och lär ytterst få betalas av medborgarna i de båda ölandskommunerna. 
Det finns också ett gammalt ordspråk som säger att man inte ska gå över ån efter vatten och jag tror att det gäller även här. 
Glasrikets utveckling har väl heller inte varit så toppen att man behöver plocka skärvor därifrån. 
Slutligen anser jag att den öländska turistnäringen själv måste stå för sina egna kostnader. Dessa är ingenting som kommunerna ska hjälpa till med. Om dom som tjänar pengar på besöksnäringen anser att den behöver utvecklas och marknadsföras bättre, då är det dessa som ska bekosta detta och avlöna den personal som dom vill rekrytera för detta ändamål. Det är inget som ska vältras över på kommunmedborgarna! 
För kommunmedborgarna finns det annat som är angelägnare att kommunerna gör och som kan göras bättre! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar