Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 12 mars 2021

Coronaläget på Öland just nu - lugnet före stormen?

SISTA BÅDA VECKORNA verkar smittspridningen på Öland ha avtagit - till skillnad mot övriga länet där den ökat. I vår kommun har vi bara fått sex nya covidsmittade medborgare mot sexton under de båda veckorna innan. Men är det bara lugnet före stormen?

Påsklovet närmar sig och då gäller det att inte allt fritidsfolket med stugor på Öland kommer farande hit och att våra kommunalråd är på tårna och avråder i god tid. Och inte när påskfirarna från fastlandet redan är här!

De muterade virusvarianter som nu är allmänt spridda i övriga delar av landet är betydligt mer smittsamma är förra vårens coronavirus. Det talas om att de är upp emot dubbelt så smittsamma och därtill att risken att bli allvarligt sjuk av dessa nya virusvarianter är betydligt större. 

Detta är inget som vi vill ha hit, så vi får hoppas att dom stugägare som inte redan är här väljer att inte komma hit i påsk! 

Totala antalet registrerat smittade i vår kommun sedan pandemiutbrottet för ett sedan är nu uppe i 283. Det räcker! Hur många av dessa som avlidit - liksom var någonstans - hemlighålls fortfarande. 

Vårt hopp står nu till vaccineringen och att där inte blir något strul mer än vad som varit.

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar