Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 6 mars 2021

Obehagligt i svenska huvudstaden.

Plågsamt att se bilderna från upploppet i svenska huvudstaden idag. Eller om man så hellre vill kalla det, idioternas demonstration. Som startade på Medborgarplatsen i Stockholm mitt på dagen. Obehagligt.
Vuxna idioter som inbillar sig att coronan inte existerar utan är en bluff och kräver avskaffande av alla restriktioner och att allt ska vara ”som vanligt”. Och samtidigt struntar i allt vad hålla avstånd och ta hänsyn heter. 
Bortskämda ungdomar som vill få göra som dom vill och skiter i om våra äldre och sköra får betala priset i form av sjukdom, lidande och död. 
Ett folks framtid dess ungdom, så lyder en gammal devis. Men vad för framtid finns med sådana unga som inte vet ett smack om solidaritet och omtanke? Och som kanske bara hoppas på att få ärva så snart som möjligt.  
Man kan ju bara ju önska att deras mor- och farföräldrar upptäcker dem på de bilder som nu florerar och hinner stryka dem från sina testamenten.
Packet som ”demonstrerat” på detta sätt i Stockholm idag borde registreras så gott det går och sedan vara diskvalificerade från att få belasta vården den dag de själva skulle drabbas av coronan.
Usch, kan man bara säga.
Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, klicka R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar