Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 19 mars 2021

Coronasmittan tar verkligen fart i vår kommun!

Pandemismittan har verkligen tagit fart i vår kommun den senaste veckan och 18 nya fall har registrerats. Med 301 bekräftat covidsmittade i kommunen sedan utbrottet för ett år sedan har ännu en dyster gräns passerats. Det är ju inte så väldans länge sedan som både hundra och sedan tvåhundra passerades. Detta bara i vår lilla kommun.

Dessvärre kan vi nog räkna med att det nu är den brittiska mer smittsamma muterade varianten som håller på att ta över, så nu borde det faktiskt vara på sin plats om vissa ”kluster” isolerades och allmänheten fick veta det är vissa platser på ön som man särskilt borde undvika att besöka. Har väldigt svårt att förstå hyschhyschet kring detta när det faktiskt gäller att skydda människors liv och hälsa och om möjligt få stopp på smittspridningen innan det är för sent. 

Särskilt som det ser osäkert ut hur det ska gå med att hinna vaccinera befolkningen i tid och det finns allt fler frågetecken kring vaccinen. 

Lämpligt läge att hålla sig inne så mycket som möjligt den här helgen och tills vidare - oavsett vädret.

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar