Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 22 mars 2021

Ilkohallen - dyrbart luftslott med utredningspengar kastade i sjön

Avslutningsvis blev det på kommunfullmäktigemötet i måndags en hel del debatt kring det redan sedan länge härskna valfläsk som varierande partiers företrädare brukar kasta fram olika valrörelser - i den senaste var det kommunalrådet Ilko Corkovic (S) som kastade in det härskna fläsket i form av en motion om att "utreda möjligheterna för en ny sporthall i Borgholm" med plats för uppåt tusen åskådare och som även kan användas för "mässor och event, större konferenser, konserter m m".
Låter ju fint som f-n men märk väl brasklappen "utreda möjligheterna" som innebär att hela projektet efter nästa val kan skrinläggas, eftersom utredarna då efter långdraget utredande rimligen kommer fram till en slutsumma för det hela som snabbt kan konstateras att av olika anledningar vara för dyr för kommunen att satsa på.
Med facit i hand vet vi ju redan att många kommuner runt om i landet står med enorma årliga förluster för sådana här kombinerade sport- och eventhallar. Bara några få sådana anläggningar i landet har gått runt av egen kraft - tills pandemin kom och ödelade ekonomin för dem alla. Från början har man kanske haft stora förhoppningar på kapitalstarka privata sponsorer, men långsiktigt har dessa många gånger mest kommit att bidra med sitt namn till anläggningen. 
Sistnämnda kanske inte tilltalar Ilko så mycket då han förmodligen hellre skulle se att en ny sport- och mässhall i Borgholm skulle få heta Ilkohallen. Även om han nog själv innerst inser att det egentligen bara handlar om ett luftslott som inte har möjlighet att förverkligas. 
Med sina egna partikamrater och med stöd av papegojorna i centern och vänsterpartiet fick han dock ja till motionen i ett nedbantat kommunfullmäktige med röstsiffrorna 11-10. Så nu återstår att se hur mycket utredningen kommer att kosta kommunens skattebetalare, pengar kastade direkt i sjön! 
Vill du följa den drygt tjugo minuter långa debatten i detta ärende och dra dina egna slutsatser så kan du klicka HÄR
Kommentarer

Vill du se och lyssna på hela mötet (som pågick i en timme och tre kvart, se ärendelista) kan du klicka HÄR.  

Relaterade inlägg, kolla HÄR! 

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar