Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 augusti 2012

Centerledare som borde ligga illa till


Tidningen Dagens Nyheters avslöjande om statliga Tillväxtverkets festande har verkligen rört om i grytan och nya avslöjanden om storslaget festande på skattebetalarnas bekostnad har avlöst varandra. Så här skrev ledarskribenten Peter Akinder (s) i Östran igår:
Näringsminister Annie Lööf (C) var påtagligt närvarande i media så länge det gällde andras vidlyftiga representation. Men när det nu är hon själv som står i gluggen för avslöjanden så är hennes medienärvaro sin egen representationsnotas raka motsats – mycket sparsam.
Först nu, mot väggen, efter flera dagars tystnad, upprepar hon att man ska vara aktsam med skattebetalarnas pengar och att nya granskningar också av den egna verksamheten ska göras.  
Men för samma försyndelser som Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet osentimentalt avsattes, så sitter näringsministern kvar.  
* * * 
Man kan förstå om avsatte generaldirektören Christina Lugnet tyckte att 1 476 kronor per deltagare på Grand Hotel var det ”billigaste alternativet”, när Näringsdepartementet – som alltså förestås av just Annie Lööf – satsade hela 2 140 kronor per kuvert vid sin egen julfest.
Centerledaren på riksplanet - Annie Lööf - verkar ligga något risigt till i nuläget.  
Men hur är det med centerledaren i Borgholm?  
Vid förra valet tappade Lisbeth Lennarstsson tre femtedelar (!!!) av sina personliga röster från valet innan och drog ner sitt eget partis valresultat med en tredjedel.  
Under det senaste halvåret har hon lyckats göra sig än mer impopulär och vore det val idag, så skulle det vara katastrof för centern i Borgholm och inte minst för Lennartssonskan själv.  
Man kan förstå om Annie Lööf känner oro inför den närmaste tidens opinionsmätningar. Lisbeth Lennartssons stora lycka är nog att vi inte har motsvarande slags opnionsmätningar på kommunal nivå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar