Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 augusti 2012

Inslagna dörrar?


På förekommen anledning (se inlägg i går) skrev jag under gårdagen en motion med förslag om att kommunfullmäktige beslutar att så snart som möjligt ansöka om  att Borgholms kommun får bli en pilotkommun i en försöksverksamhet med försäljning av egenproducerat vin från vingårdars gårdsbutiker. Motionen lämnades in i god tid till kommunfullmäktiges sammanträde och kunde därmed bli anmäld och av kommunfullmäktige bli lämnad vidare för beredning! 
Detta föranledde tydligen Lisbeth Lennartsson att klaga på att jag "slog in öppna dörrar" eftersom hon ändå hade tänkt ta upp saken med kommunstyrelsens arbetsutskott imorgon (d v s idag). 
Inte mig emot om saken kan gå ännu snabbare till kommunfullmäktige för beslut, så jag förstår inte hennes problem. 
Inte heller förstod jag varför kommunstyrelsen ville att kommunfullmäktige skulle anse oberoende ledamoten Erik Arvidssons motion om bättre bredband "besvarad" istället för att bifalla den. Lisbeth Lennartsson ansåg även här att han slog in öppna dörrar". Erik blev med rätta förbannad över behandlingen, i synnerhet som bredbandet på många håll i vår kommun fungerar under alll kritik. 
Efter visst virrande slog kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici till slut klubban i bordet för att kommunfullmäktige hade bifallit motionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar