Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 augusti 2012

Nu kommer stormen !!!


Fram till nu har vi upplevt lugnet före stormen i borgholmspolitiken.  
Men nu är det bäddat för alla överklagningar som vi kunde läsa om i Barometern igår Politikerna har sig själva att skylla för kommande turbulens, protester och ökat politikerförakt genom att så översittaraktigt fortsätta att nonchalera den majoritet av stadens invånare som vill behålla Societsparken obebyggd! 
Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden (nio av elva) har nämligen igår beslutat att ge bygglov till ett 700 kvadratmeter stort åbäke i Societetsparken. 
Nämndens flertal har ynkligt fogat sig efter kommunstyrelsens vilja istället för att resolut säga nej när en sökande vill bygga på vad som enligt gällande plan är allmän parkmark! 
De två som reserverades sig emot att bygglov gavs var socialdemokraten Birger Palm och Janne Svantesson (ersättare för Ölandspartiets Stefan Olof Lundgren som var förhindrad att vara där).  
Mer om samhällsbyggnadsnämndens ynkliga beslut här i bloggen senare idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar